Pagina politică

Să faci o revoluţie, nu e greu. Problema e, ce faci după…. A început să mă plictisească din ce în ce mai tare în ultima vreme ideea unei revoluţii. Revoluţionari de FaceBook, cel mai adesea. A început să mă enerveze chiar. Atîţi romîni, plecaţi sau nu, conştientizînd traiul greu, iau atitudine. Dar o atitudine nenorocită. Seara bea o bere cu ochii-n monitor, dar a doua zi cu ochii împăienjeniţi de somn, bagă gîtul înapoi în jugul zilnic. Adesea, dacă nu chiar absolut, doar pentru dezvoltarea unui număr foarte puţin de oameni, fie că sunt patroni, fie că sunt guvernanţi sau parlamentari.

Constituţia intrată în vigoare la începutul anilor ’90 se voia o relaxare a traiului, după ceva ani de totalitarism şi chipurile dictatură. E un mare fîs, lipsa verticalităţii  şi consistenţei, din care decurg toate celelalte care se întîmplă în ţara asta….

Anul trecut în iarnă, am aflat de protestele din Piaţa universităţii. Bucuros, desigur, speram să fie începutul sfîrşitului. Plecat de la un protest paşnic, de coalizare cu domnia sa Raed Arafat, curînd degenerat într-un protest civic, împotriva stării de lucruri, dar mucificat vomitant de microbişti. Că dehm, este ceva ce nu strică aceşti nenorociţi?!?! (Părerea mea este că mîrleala asta ar trebui interzisă, se învîrt nişte bani criminal de nejustificaţi, iar plebea proastă… se ştie).

Bomba a fîsîit, ca o mămăligă … neexplodată.

De mult timp mi s-au conturat în minte nişte idei politice. Ce e asta la urma urmii? Ce e politica la romîni? Mai trebuie să spun ? Corupţie, mîrlănie maximă, abuzuri, baaaaani gîrlă. Ce ar trebui să fie teoretic? ar fi discuţiile cu folos, care duc la progres, între reprezentanţii poporului (asta e definiţia mea, habar n-am care o fi cea din DEX sau cea de la cursurile de laFacultatea de Ştiinţe Politice). Cum spuneam, probabil aşa ar defini-o studenţii. Care studenţi devin diplomaţi, ingineri, medici, profesori, şi celelalte. Adică la urma urmii, marea majoritate, cei care rămîn în teritoriul naţional, să ducă acelaşi jug, aceiaşi sclavie.

Păi şi cînd îi vezi cum se plîng de starea de lucruri… să nu-i înjuri? să nu faci sex cu papilele lor?

Păi nu e asta ţara VOASTRĂ?

Sau a cui e? A ălora?

Păi nişte oameni, de-a lungul istoriei, n-au îndurat gerul prin tranşee, nemîncaţi nespălaţi şi nedormiţi cu ANII, n-au murit ca fînul în faţa coasei, ca să aveţi voi democraţie, ca să vă puuteţi alege şi trăi viitorul ?

POPOR PROST !!!

Aceşti… intelectuali, care, conform legii actuale, doar ei pot ajunge în poziţii administrative. Doar ăia cu facultate pot fi aleşi, numiţi, să facă şi să dreagă.

Şi ce avem?

Nu am văzut niciun nenorocit de ăsta, şcolit, să contureze un program civic, social, în folosul poporului. Să ia în considerare foarte simplu: ce se dă şi ce se cere. Se dă o ţară, încă independentă şi indivizată, cu teritoriul ei amplasat incredibil, colţ de rai la propriu, cu poporul ei, nici mai deştept nici mai prost ca altele, cu resursele ei, cu economia ei. Ce se cere? Asigurarea unui trai unitar, civilizat, prosper. Se poate mai simplu de atît?

Eu n-am văzut nici unul…

Dacă tot s-au găsit nişte tîlhari inimaginabili, elodiatori, să conceapă un program de-ăsta… de ce n-aş încerca şi eu?

Aş merge tot pe zece principii.

1. Desfiinţarea oricărei formă de administraţie naţională actuală şi crearea unui parlament format din patruzeci şi unu de oameni, corespunzător celor 41 de judeţe, denumit Consiliul Naţional, care să intre sub incidenţa punctului 5.

2. Guvernul, format din 10 ministere cu departamentele interioare aferente, să fie conduse de oameni recunoscuţi ca somităţi în domeniile lor. Aceştia răspund direct în faţa Consiliului Naţional de programele şi acţiunile întreprinse. Au datoria de a progresa domeniul din subordine.

3. Preşedintele ţării să fie ales de voinţa poporului. Poate introduce proiecte de lege în Consiliul Naţional. Nu are voie să întreprindă acţiuni favorabile forţelor politice de niciun fel. Intră sub incidenta punctului 5.

4. Forţele de siguranţă naţională, armate sau nu     şi justiţia să fie în controlul direct al preşedintelui. Acesta nu va putea executa nicio acţiune fără acordul Consiliului Naţional.

5. Desfiinţarea şi interzicerea, cu toate cele care decurg de aici, a următoarelor principii şi noţiuni:

– MINORITATE

– IMUNITATE

– LICITAŢIE.

6. Toate acţiunile care ţin de teritoriul, administraţia, forţele sociale, industria şi agricultura să se afle în proprietatea directă a statului. Fără a se interzice iniţiativa privată, dimpotrivă, statul îşi poate implementa fabrici, cooperative agricole, infrastructură rutieră, aeriană şi navală, etc.

7. Introducerea pedepsei capitale pentru infracţiuni deosebit de grave, săvîrşite cu intenţie, în dauna societăţii. Sistemul juridic să fie în permanenţă simplificat, optimizat, urmărindu-se eficientizarea şi rapiditatea sa, asprirea pedepselor, educarea şi responsabilizarea civică.

8. Munca poate fi forţată. Orice condamnat are obligaţia de a petrece timpul de detenţie doar în muncă în folosul comunităţii, zi pe zi.

9. Teritoriul romîn nu poate fi înstrăinat. Teritoriul, spaţiul subteran, spaţiul aerian pot fi doar în proprietatea cetăţenilor romîni. Tot ce se află în spaţiul subteran este în proprietatea statului.

10. Statul romîn nu participă la acţiuni militare şi de orice altă natură îndreptate împotriva altor state. Are obligaţia de a încheia tratate doar pentru asigurarea apărării naţionale. Poate fi parte a uniunilor economice, politice, militare cu alte state.

 

 

Desigur că se vor emite legi organizatorice…. pentru fiecare direcţie. Se va urmări însă eficienţa lor, realismul, obiectivitatea, impactul pozitiv social.

 

Reclame
Categorii: Uncategorized | 1 comentariu

Navigare în articol

Un gând despre „Pagina politică

  1. Adi P

    Bai ce pot sa spun e ca e bine ce zici tu acolo… Partidul pe care l-ai putea infiinta ar putea fi chemat PNR- Partidul Noua Romanie..

    Si altceva : La noi exista zicale dar nimeni nu mai invata din ele „vorba lunga , saracia omului…”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: