Pagina politică – II

Nu cred că sunt singurul scîrbit, oripilat, înverşunat împotriva situaţiei actuale din ţara asta … 

Zi de zi, pe media, Facebook, alte surse, numai evenimente revoltătoare. Ce se întîmplă e la receptivitatea oricărui om cu o minimă inteligenţă de bun-simţ. Indiferent de culoarea în care sunt zugrăvite evenimentele, nimeni nu poate nega existenţa acestora. Nimeni nu poate spune că nu există popor revoltat la propriu la Pungeşti. Nimeni nu poate spune că guvernul e efectiv fanariot. Nu se poate nega că în sistemul public de sănătate sau de învăţămînt nu e există o corupţie absurdă… 

Ce se poate face? De către cine? 

Păi dacă nu devenim colonie chinezească, deşi aş prefera coreană, atunci sigur devenim colonie vestică. Cel mai probabil, americanobeşită. Aici n-au găsit regim totalitar de înlăturat aşa că lucrurile decurg inofensiv. 

Românii erau deja colonie de sclavi de mult, sclavagind în restul lumii, acum le trebuie şi teritoriul cel bogat, plin de resurse, unele rare. 

Da, ce se poate face, se poate, dar nu de alţii. Poporul ăsta tîmpit e în situaţia în care îi intră hoţul în casă, se cacă pe masa lui, pleacă cu toate din frigider, şi îl mai şi aplaudă. 

Totuşi, aşa cum a fost dintotdeauna, vulgul nu e numai mult şi prost. Sunt şi cîţiva puţini şi buni. (într-o zi vorba asta o să devină sloganul partidului. Puţini şi buni. Aşa trebuie). Aceştia se disting prin naturaleţe şi moralitate. Zei ai dreptăţii. Avem un comisar Berbeceanu. Avem un doctor Oprea, avem o profesoară Miron. Aţi auzit de ei? Ce aţi spus? Nebuni. Da, sunt. Absurdul e ceva normal în ţara asta. 

 

Da! pentru cei puţin şi buni, încă nerobotizaţi, împăcaţi cu situaţia, care ştiu că se îneacă dar nu fac nimic, există o soluţie. Veşnic tînără. 

Partidul Socialist. 

La dracu’ cu doctrine, orientări politice şi alte categorisiri fixe. Trebuie redărîmat totul de concepţie veche, gen dreapta sau stînga, şi trebuie reinstaurată una simplă: orice efort politic să se desfăşoare într-o singură concepţie – totul pentru popor. 

De drepte şi stîngi suntem sătui. Adică banii dispar la fel de eficient ori stînga ori dreapta. 

Pînă aici! 

Atîtea pămînturi rămase nelucrate. Noi importăm grîne. Atîta popor fără ocupaţie. Nu mai există fabrici şi agricultură. Nu mai există bani în ţară. Păi dacă se fură!! Facem autostrăzi inexistente mai scumpe decît oriunde în lume. Sistemul de sănătate te îmbolnăveşte. Sistemul de învăţămînt e putred. Pensiile stau să cadă. Oare de ce?!?! 

Partidul Socialist sună a comunist? Aşa şi? 

Ar trebui să realizaţi că singura perioadă de maxim a României a fost perioada comunistă. A fost într-adevăr Epoca de Aur. 

Perioada regalităţii NU a fost. Era prea mare discrepaţa între clase. Aud cumva în ce perioadă a fost răscoala din 1907… ? 

Aş prefera şi ideea monarhiei. Însă majestatea sa, cu tot respectul, …poate dacă era cu măcar douăzeci de ani mai tînăr… iar alt urmaş demn nu există… şi totuşi, regalitatea este ceva cam prea din trecut, prea depăşit. Lăsînd la o parte anii de comunism, totuşi au mai trecut şi 23 de ani după. Trăim timpuri prea moderne pentru monarhie. Oriunde în lume atribuţiile regale sunt pur reprezentative. Anglia are parlament şi guvern, nu e nici o diferenţă între regină şi preşedintă. În Spania la fel. iar alte monarhii din lume sunt prea mici să fie reprezentative. 

Revin aşadar la teoria partidului unic. Care să urmeze întocmai  o doctrină socială justă, echitabilă, fixă, dură. Banul să rămînă în ţară, statul poate administra optim societăţile care să exploateze resursele. Se poate. Nu se vrea. 

Păcat că nu există destulă voinţă din partea celor care pot… 

 

Reclame
Categorii: Uncategorized | 2 comentarii

Navigare în articol

2 gânduri despre „Pagina politică – II

  1. Petru

    Da, e greu dar tu nu stii de fapt ce era inainte, in epoca de aur!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: